Rostad broccolisallad med vegansk dragonmajonnäs

koket.se
Rostad broccolisallad med vegansk dragonmajonnäs
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad broccolisallad med vegansk dragonmajonnäs

18 ingredienser

30 min

Vegansk sallad fylld med godsaker som rostade grönsaker, linser, masserad grönkål och korngryn. Till serveras en hemgjord vegansk majonnäs gjord på sojadryck.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl kokta korngryn
  • 250 g broccoli
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 100 grönkål
  • 1 tetra färdigkokta gröna linser
  • 3 msk matolja
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk solroskärnor, rostade
  • salt
  • peppar

Dragonmajonnäs

  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 dl sojadryck
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kruka dragon
  • 1 tsk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela broccolin i buketter, ta även med stammen och skär den i bitar. Skala och skär löken i grova klyftor. Skär morötterna i mindre bitar, behåll gärna skalet på morötterna.
  3. Lägg broccoli, lök och morötter på en plåt. Ringla över matolja. Salta och peppra.
  4. Rosta i ugnen tills allt fått lite färg, ca 15-20 minuter.

Dragonmajonnäs

  1. Mixa rapsolja, sojadryck och dijonsenap i en hög bägare med en stavmixer till en majonnäs.
  2. Smaksätt med hackad dragon, vinäger och salt.
  3. Riv grönkålen i mindre bitar (ta inte med den grova delen av stjälken som går i mitten av bladen) och massera med lite olivolja. Häll av linserna och skölj dem väl.
  4. Lägg linser och grönkål på ett fat och blanda med resten av olivoljan och vinäger.
  5. Toppa med kokta matkorn, de ugnsrostade grönsakerna samt solrosfrön. Servera med majonnäsen.