Rostad blomkål med ricotta, pistage och russin

62 röster
30 min
4
Rostad blomkål med ricotta, pistage och russin
Foto: TV4

Siri lagar blomkål där såväl buketter som blast används. Rostad i ugn med honung och toppad med gremolata och serverad med en krämig linssallad blir det här perfekt vegetarisk vardagsmiddag. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g blomkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk honung
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, finrivet skal + saft
  • 250 g ricottaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp gröna linser, kokat (ca 300 g)
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 2 msk russin
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Ta bort blasten på blomkålen och lägg åt sidan. Dela blomkålen i mindre buketter. Blanda buketterna med olja, salt, peppar och honung på en plåt.
  3. Rosta i ugnen tills de får fin färg, rör runt då och då. Lägg på blasten de sista minuterna.
  4. Hacka persiljan grovt. Skala och finhacka vitlöken. Blanda persilja, vitlök och citronskal i en liten skål.
  5. Häll av och skölj linserna. Blanda ricotta med 2 msk citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  6. Blanda ricottan med linser och spenat. Toppa med pistagenötter och russin. Servera blomkålen med gremolatan och ricottan.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...