Rostad blomkål med ricotta, pistage och russin

Rostad blomkål med ricotta, pistage och russin
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad blomkål med ricotta, pistage och russin

66

14 ingredienser

30 min

Siri lagar blomkål där såväl buketter som blast används. Rostad i ugn med honung och toppad med gremolata och serverad med en krämig linssallad blir det här perfekt vegetarisk vardagsmiddag. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g blomkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk honung
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, finrivet skal + saft
  • 250 g ricotta
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp gröna linser, kokat (ca 300 g)
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 2 msk russin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Ta bort blasten på blomkålen och lägg åt sidan. Dela blomkålen i mindre buketter. Blanda buketterna med olja, salt, peppar och honung på en plåt.
  3. Rosta i ugnen tills de får fin färg, rör runt då och då. Lägg på blasten de sista minuterna.
  4. Hacka persiljan grovt. Skala och finhacka vitlöken. Blanda persilja, vitlök och citronskal i en liten skål.
  5. Häll av och skölj linserna. Blanda ricotta med 2 msk citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  6. Blanda ricottan med linser och spenat. Toppa med pistagenötter och russin. Servera blomkålen med gremolatan och ricottan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer