Rösjöpankis - pannkakor

Rösjöpankis - pannkakor
Foto: Barnens egen matskola

Receptet kommer kommer från tävlingen Barnens egen matskola. Receptet räcker till 20 pannkakor.

25 augusti 2009

Du behöver

  • 200 g magert bogfläsk
  • 1 st äpple
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 krm salt
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • kanel
  • margarin

Gör så här

  1. Skär fläsket i små bitar, stek det i pannan och lägg det på en tallrik.
  2. Skala äpplet och riv det.
  3. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  4. Häll i 4 deciliter mjölk och vispa tills du får en slät smet.
  5. Häll i resten av mjölken och äggen, vispa!
  6. Sätt på pannkakslaggen och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick margarin, låt det börja bli brunt. Häll i cirka 1 deciliter smet.
  7. Lägg på 2 matskedar fläsk och 2 matskedar rivet äpple, krydda med lite kanel.
  8. När smeten stelnat, vänd pannkakan och låt den steka lite till. Servera med keso blandat med lingonsylt.
Kommentera receptet

Fler goda recept