Rösjöpankis - pannkakor

Foto: Barnens egen matskola
Rösjöpankis - pannkakor
9 ingredienser
Receptet kommer kommer från tävlingen Barnens egen matskola. Receptet räcker till 20 pannkakor.
Ingredienser
- 200 g magert bogfläsk
- 1 äpple
- 1 dl grahamsmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 4 krm salt
- 8 dl mjölk
- 4 ägg
- malen kanel
- margarin
Gör så här
- Skär fläsket i små bitar, stek det i pannan och lägg det på en tallrik.
- Skala äpplet och riv det.
- Blanda mjöl och salt i en bunke.
- Häll i 4 deciliter mjölk och vispa tills du får en slät smet.
- Häll i resten av mjölken och äggen, vispa!
- Sätt på pannkakslaggen och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick margarin, låt det börja bli brunt. Häll i cirka 1 deciliter smet.
- Lägg på 2 matskedar fläsk och 2 matskedar rivet äpple, krydda med lite kanel.
- När smeten stelnat, vänd pannkakan och låt den steka lite till. Servera med keso blandat med lingonsylt.