Avocadosnaps med crevette

Avocadosnaps med crevette
Foto: TV4

Avocadosnaps med crevette

Av: Rose-Marie - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Den här förrätten kan med fördel även serveras på buffébordet, räkorna kan bytas ut till lax. Går bra att förbereda.

Rätten ser läcker ut om den serveras i snapsglas och dekoreras med räkor runt kanten, en dillkvist på toppen eller citrongräs passar utmärkt, fantasin har inga gränser!

Rose-Maries recept

Rose-Maries variant på osso buco

Compotte de pommes

Dryck
En semillion från Chile passer utmärkt, St Carolina Semillion. Vinet har en bra syra då den även innehåller 15 % Sauvignon Blanc.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Avokadosnaps

  • 2 avokador
  • 2,5 dl crème fraiche, 34 % (går bra med lägre fetthalt)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm citronpeppar
  • 1 tsk fläder- och citronbrännvin
  • 1 rödlök, liten, finhackad
  • 60 räkor, färska, skalade (15 räkor på varje glas)
  • 4 dillvippor
  • 4 citronskivor, små

Smördegssnurra

  • 1 smördegsplatta, färdigköpt
  • 5 msk cheddarost, riven
  • 1 ägg

Gör så här

Avokadosnaps

  1. Mixa Avokadon med 2 dl crème fraîche till en krämig konsistens.
  2. Krydda med salt och citronpeppar och häll i brännvinet och rör om.
  3. Skeda upp i fyra snapsglas ca en cm från kanten på glaset.
  4. Spritsa resterande crème fraîche runt kanterna, lägg finhackad rödlök i mitten.
  5. Skala räkorna och dekorera runt hela kanten på glaset med ca 15 räkor på varje glas, dekorera med en dillvippa i mitten och en liten citronskiva.

Smördegssnurror

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut smördegsplattan (inte för tunt - ca 25 cm lång och 12 cm bred).
  3. Strö på grovt riven cheddarost.
  4. Skär fyra remsor som är ca 3 cm breda och 25 cm långa, rulla ihop var och en till en snurra.
  5. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen tills snurrorna fått fin färg, ca 10 min.
  6. Servera räkcocktailen med smördegssnurror som tillbehör.