Rökt fisk med kantarellpasta

20 röster
25 m
4
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti

Persiljeolja

  • 1 knippe persilja
  • 2 dl matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk kapris
  • salt

Kantareller

  • 800 g färska kantareller
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl socker
  • smör, till stekning
  • salt

Tillbehör

  • 600 g varmrökt lax
  • 0,5 dl persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Persiljeolja
    Mixa allt slätt i blender. Smaka av med salt. Blanda upp med pastan innan servering.
  3. Kantareller
    Koka upp citron och socker. Lägg i hälften av svampen. Kyl direkt.
  4. Stek resterande svamp krispig i smöret. Smaka av med salt. Blanda upp med pastan innan servering.
  5. Servering
    Servera pastan med svamp, lök och grovhackad persilja.
11 augusti 2015

Fler goda recept