Rökt fisk med kantarellpasta

20 röster
25 m
4

Spaghetti med persiljeolja, citronkokta och smörstekta kantareller och varmrökt lax. Riktigt gott och vardagslyxigt.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti

Persiljeolja

  • 1 knippe persilja
  • 2 dl matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk kapris
  • salt

Kantareller

  • 800 g färska kantareller
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl socker
  • smör, till stekning
  • salt

Tillbehör

  • 600 g varmrökt lax
  • 0,5 dl persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Persiljeolja
    Mixa allt slätt i blender. Smaka av med salt. Blanda upp med pastan innan servering.
  3. Kantareller
    Koka upp citron och socker. Lägg i hälften av svampen. Kyl direkt.
  4. Stek resterande svamp krispig i smöret. Smaka av med salt. Blanda upp med pastan innan servering.
  5. Servering
    Servera pastan med svamp, lök och grovhackad persilja.
11 augusti 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept