Rödtunga med pressad potatis och vitvinssås

rodspetta med pressad potatis och vitvinssås
Foto: TV4

Rödtunga med pressad potatis och vitvinssås

Av: Agneta - Gnosjö

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

45 min

En riktigt klassisk middag - fisk och potatis! Det bjuds på rödtunga med pressad potatis och en magisk vitvinssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 rödtungafiléer (eller 4 beroende på storlek)
  • 12 potatisar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • smör, till stekning

Vitvinssås

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • cayennepeppar
  • salt
  • peppar

Gör så här

Fisken

  1. Sjud fisken i vitt vin och salt.

Pressad potatis

  1. Koka potatisen. Pressa den och smaka av.

Vitvinssås

  1. Hacka löken och vitlöken. Stek dem sakta i smöret tills de är mjuka. Ha i vinet och buljongtärningarna. Låt reducera till hälften, det tar ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Sparris

  1. Stek sparrisen i smör i en stekpanna.