Rödtunga med pressad potatis och vitvinssås

rodspetta med pressad potatis och vitvinssås
Foto: TV4

Rödtunga med pressad potatis och vitvinssås

2

4 steg att laga

14 ingredienser

45 min

En riktigt klassisk middag - fisk och potatis! Det bjuds på rödtunga med pressad potatis och en magisk vitvinssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 rödtungafilé (eller 4 beroende på storlek)
  • 12 potatis
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • smör, till stekning

Vitvinssås

  • 2 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • cayennepeppar
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fisken
    Sjud fisken i vitt vin och salt.
  2. Pressad potatis
    Koka potatisen. Pressa den och smaka av.
  3. Vitvinssås
    Hacka löken och vitlöken. Stek dem sakta i smöret tills de är mjuka. Ha i vinet och buljongtärningarna. Låt reducera till hälften, det tar ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  4. Sparris
    Stek sparrisen i smör i en stekpanna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer