Röding med zoodles och brynt yuzusmör
Röding med zoodles och brynt yuzusmör
10 ingredienser
30 m
Röding med zucchininudlar och brynt yuzusmör är en fräsch och läcker rätt att servera vid festliga tillfällen.
Ingredienser
- 600 g rödingfilé
- 100 g smör
- 2 msk yuzujuice
- 2 msk japansk soja
- 2 zucchini, hyvlade med grönsakshyvel eller potatisskalare (små fasta)
- 50 g forellrom
- 2-5 tsk citronskal
- salt
- peppar
- ris (japanskt till servering)
Gör så här
- Salta och peppra röding lätt och lägg på bakplåtspapper med skinnsidan upp och baka i 125 grader till en innertemperatur på 48 grader. Det tar ca 10-15 minuter. Dra sedan av skinnet från rödingen.
- Bryn smör gyllene och dra av från värmen. Tillsätt yuzujuice och soja.
- Strimla zucchini med en grönsakshyvel eller en potatisskalare. Lägg ovanpå rödingen i hög.
- Ös brynt smör över röding och zucchinin. Toppa med forellrom, citronzest och lite peppar.
- Servera genast, gärna med japanskt ris!