Röding med zoodles och brynt yuzusmör

Röding med zoodles och brynt yuzusmör
Foto: Tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Röding med zoodles och brynt yuzusmör

1

5 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Röding med zucchininudlar och brynt yuzusmör är en fräsch och läcker rätt att servera vid festliga tillfällen.

Kökets shop

Jennies nya kokbok

Wok, ris, nudlar

Jennie Walldén

219 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g rödingfilé
  • 100 g smör
  • 2 msk yuzujuice
  • 2 msk japansk soja
  • 2 zucchini, hyvlade med grönsakshyvel eller potatisskalare (små fasta)
  • 50 g forellrom
  • 2-5 tsk citronskal
  • salt
  • peppar
  • ris (japanskt till servering)

Gör så här

  1. Salta och peppra röding lätt och lägg på bakplåtspapper med skinnsidan upp och baka i 125 grader till en innertemperatur på 48 grader. Det tar ca 10-15 minuter. Dra sedan av skinnet från rödingen.
  2. Bryn smör gyllene och dra av från värmen. Tillsätt yuzujuice och soja.
  3. Strimla zucchini med en grönsakshyvel eller en potatisskalare. Lägg ovanpå rödingen i hög.
  4. Ös brynt smör över röding och zucchinin. Toppa med forellrom, citronzest och lite peppar.
  5. Servera genast, gärna med japanskt ris!
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer