Röding med zoodles och brynt yuzusmör

Röding med zoodles och brynt yuzusmör
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Röding med zoodles och brynt yuzusmör

10 ingredienser

30 m

Röding med zucchininudlar och brynt yuzusmör är en fräsch och läcker rätt att servera vid festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödingfilé
  • 100 g smör
  • 2 msk yuzujuice
  • 2 msk japansk soja
  • 2 zucchini, hyvlade med grönsakshyvel eller potatisskalare (små fasta)
  • 50 g forellrom
  • 2-5 tsk citronskal
  • salt
  • peppar
  • ris (japanskt till servering)

Gör så här

  1. Salta och peppra röding lätt och lägg på bakplåtspapper med skinnsidan upp och baka i 125 grader till en innertemperatur på 48 grader. Det tar ca 10-15 minuter. Dra sedan av skinnet från rödingen.
  2. Bryn smör gyllene och dra av från värmen. Tillsätt yuzujuice och soja.
  3. Strimla zucchini med en grönsakshyvel eller en potatisskalare. Lägg ovanpå rödingen i hög.
  4. Ös brynt smör över röding och zucchinin. Toppa med forellrom, citronzest och lite peppar.
  5. Servera genast, gärna med japanskt ris!