Rödbetsvåfflor

2 röster
20 m
6 våfflor
Rödbetsvåfflor
Foto: Tv4

Rödbetsvåfflor med smetana, riven ost och skinka blir snabbt en ny favorit! Kombinationerna av frasigt, krämigt, sött och salt gör den här våfflan till en riktig vinnare.

Visa mer
20 m
6 våfflor
6 portioner

Du behöver

  • 280 g grädde, vispad
  • 30 g rödbeta, riven
  • 50 g smör, brynt och saltat
  • 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra)
  • 2 dl vatten, iskallt
  • ca 1 krm salt

Servering

  • smetana
  • ost, riven
  • skinka
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt på våffeljärnet.
  2. Mixa grädden med rödbetorna i en blender.
  3. Bryn smöret tills mjölkproteinet börjar karamellisera och dofta nötigt. Vispa under tiden.
  4. Blanda dinkelmjöl, vatten, salt och det brynta smöret.
  5. Vänd i grädden.
  6. Grädda smeten i våffeljärn tills våfflan blivit ordentligt gyllenbrun. Lägg av på galler eller njut direkt.
  7. Servera med smetana, riven ost och skinka.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...