Rödbetsvåfflor

Rödbetsvåfflor
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Rödbetsvåfflor

9 ingredienser

20 m

Rödbetsvåfflor med smetana, riven ost och skinka blir snabbt en ny favorit! Kombinationerna av frasigt, krämigt, sött och salt gör den här våfflan till en riktig vinnare.

Ingredienser

portioner våfflor
  • 280 g grädde, vispad
  • 30 g rödbeta, riven
  • 50 g smör, brynt och saltat
  • 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra)
  • 2 dl vatten, iskallt
  • ca 1 krm salt

Servering

  • smetana
  • ost, riven
  • skinka

Gör så här

  1. Sätt på våffeljärnet.
  2. Mixa grädden med rödbetorna i en blender.
  3. Bryn smöret tills mjölkproteinet börjar karamellisera och dofta nötigt. Vispa under tiden.
  4. Blanda dinkelmjöl, vatten, salt och det brynta smöret.
  5. Vänd i grädden.
  6. Grädda smeten i våffeljärn tills våfflan blivit ordentligt gyllenbrun. Lägg av på galler eller njut direkt.
  7. Servera med smetana, riven ost och skinka.