Rödbetsvåfflor

Rödbetsvåfflor
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Rödbetsvåfflor

2

7 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Rödbetsvåfflor med smetana, riven ost och skinka blir snabbt en ny favorit! Kombinationerna av frasigt, krämigt, sött och salt gör den här våfflan till en riktig vinnare.

Ingredienser

portioner6 våfflor
  • 280 g grädde, vispad
  • 30 g rödbeta, riven
  • 50 g smör, brynt och saltat
  • 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra)
  • 2 dl vatten, iskallt
  • ca 1 krm salt

Servering

  • smetana
  • ost, riven
  • skinka

Gör så här

  1. Sätt på våffeljärnet.
  2. Mixa grädden med rödbetorna i en blender.
  3. Bryn smöret tills mjölkproteinet börjar karamellisera och dofta nötigt. Vispa under tiden.
  4. Blanda dinkelmjöl, vatten, salt och det brynta smöret.
  5. Vänd i grädden.
  6. Grädda smeten i våffeljärn tills våfflan blivit ordentligt gyllenbrun. Lägg av på galler eller njut direkt.
  7. Servera med smetana, riven ost och skinka.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer