• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rödbetssallad, Niklas Ekstedts recept

37 röster
45 m
Niklas ekstedts rödbetssallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Underbar rödbetssallad som komponeras med syrligt äpple och pepparrot! 

Receptet är från boken Niklas jul av Niklas Ekstedt, Triumf Förlag.
 

45 m

Du behöver

  • 500 g rödbeta
  • 1 rödlök
  • 2 krispiga äpplen (t ex Granny Smith)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 färsk pepparrot, riven [0,5 dl]
  • rödbetsgroddar, till garnering (kan uteslutas eller bytas mot smögåskrasse)

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. 
Skala och tärna dem.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skala, kärna ur och tärna 
äpplena. 

  3. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap. Smaka upp med salt och peppar. 
Häll detta i en skål. 

  4. Toppa med rödbetor, hackad rödlök, äpplen och riven pepparrot. (Vänd 
eventuellt ihop.)
  5. Garnera gärna med rödbetsgroddar.
12 december 2018