Rödbetssallad, Niklas Ekstedts recept

4 röster
45 m
Niklas ekstedts rödbetssallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Underbar rödbetssallad som komponeras med syrligt äpple och pepparrot! 

Receptet är från boken Niklas jul av Niklas Ekstedt, Triumf Förlag.
 

Visa mer
45 m

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 1 rödlök
  • 2 krispiga äpplen, tex Granny Smith
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 pepparrot, 
1/2 dl riven
  • rödbetsgroddar till garnering (kan uteslutas eller bytas mot smögåskrasse)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. 
Skala och tärna dem.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skala, kärna ur och tärna 
äpplena. 

  3. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap. Smaka upp med salt och peppar. 
Häll detta i en skål. 

  4. Toppa med rödbetor, hackad rödlök, äpplen och riven pepparrot. (Vänd 
eventuellt ihop.)
  5. Garnera gärna med rödbetsgroddar.
12 december 2018

Laddar fler recept...