Rödbetsbagel

Rödbetsbagel
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Rödbetsbagel

9 ingredienser

30 m + 24 h i ugn

Ett smakrikt och höstligt tilltugg är den här rödbetsbageln med färskoströra.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg rödbeta
  • 2 g äggvitepulver
  • 40 g isomalt
  • 1 gurka (liten)
  • 1 msk champagnevinäger
  • 300 g färskost
  • 1 citron
  • salt
  • buskkrasse

Gör så här

  1. Skala och juica rödbetorna i en råsaftmaskin.
  2. Mixa ihop juicen med äggvitepulver och isomalt. Gjut smeten i formar och torka på 60 grader i ugn över natten, eller i torkskåp.
  3. Skala och skär ner gurkan i bitar. Vänd bitarna med champagnevinäger.
  4. Smaka upp färskosten med citronskal, citronjuice samt lite salt.
  5. Plocka bort stjälkarna på buskkrassen.
  6. Servera rödbetsbageln med färskosten, gurkan och krasse.