Rödbetsbagel

Rödbetsbagel
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Rödbetsbagel

0

6 steg att laga

9 ingredienser

30 m + 24 h i ugn

Ett smakrikt och höstligt tilltugg är den här rödbetsbageln med färskoströra.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 kg rödbeta
  • 2 g äggvitepulver
  • 40 g isomalt
  • 1 gurka (liten)
  • 1 msk champagnevinäger
  • 300 g färskost
  • 1 citron
  • salt
  • buskkrasse

Gör så här

  1. Skala och juica rödbetorna i en råsaftmaskin.
  2. Mixa ihop juicen med äggvitepulver och isomalt. Gjut smeten i formar och torka på 60 grader i ugn över natten, eller i torkskåp.
  3. Skala och skär ner gurkan i bitar. Vänd bitarna med champagnevinäger.
  4. Smaka upp färskosten med citronskal, citronjuice samt lite salt.
  5. Plocka bort stjälkarna på buskkrassen.
  6. Servera rödbetsbageln med färskosten, gurkan och krasse.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer