Röd linssoppa

670 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja.
  2. Tillsätt linser, paprikapulver och basilika. Häll på krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka 15 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och ev mer paprikapulver och basilika.
  4. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din linssoppa!
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016