Rispudding med kanel och apelsin
Rispudding med kanel och apelsin
8 ingredienser
1 h + tid i kyl
Rispudding med kanel och apelsin är en julig och enkel dessert att njuta av i helgen.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 1 apelsin, skalet
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 0,75 dl strösocker
- 1 kanelstång
- 4 äggulor
- 250 g risgrynsgröt
- 1-2 msk rörsocker
Gör så här
- Tvätta och finriv skalet från apelsinen.
- Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kanelstång och apelsinskalet. Låt blandningen svalna.
- Blanda sedan ner äggulorna och sila smeten.
- Blanda därefter i risgrynsgröten.
- Häll upp smeten i ugnssäkra formar som rymmer ca 1–1,5 dl.
- Grädda i ugnen på 90–95 grader i ca 50–60 minuter tills de stannat.
- Låt svalna och ställ sedan i kylen i ett par timmar.
- Strö på rörsocker och bränn av.