Rispudding med kanel och apelsin

koket.se
Rispudding med kanel och apelsin
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Rispudding med kanel och apelsin

8 ingredienser

1 h + tid i kyl

Rispudding med kanel och apelsin är en julig och enkel dessert att njuta av i helgen.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 apelsin, skalet
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 4 äggulor
  • 250 g risgrynsgröt
  • 1-2 msk rörsocker

Gör så här

  1. Tvätta och finriv skalet från apelsinen.
  2. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kanelstång och apelsinskalet. Låt blandningen svalna.
  3. Blanda sedan ner äggulorna och sila smeten.
  4. Blanda därefter i risgrynsgröten.
  5. Häll upp smeten i ugnssäkra formar som rymmer ca 1–1,5 dl.
  6. Grädda i ugnen på 90–95 grader i ca 50–60 minuter tills de stannat.
  7. Låt svalna och ställ sedan i kylen i ett par timmar.
  8. Strö på rörsocker och bränn av.