Risotto milanese med salsiccia

NYHET
Risotto milanese med salsiccia
Foto: Köket.se
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Risotto milanese med salsiccia

9 ingredienser

30 min

Risotto milanese med salsiccia och tryffel är en festlig och god rätt att njuta av både till helg och vardag.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1-2 msk smör
  • 3 dl arborioris (eller carnaroliris)
  • 300-400 g salsicciafärs, stekt (hemgjord eller köpt)
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong, varm
  • ev parmesanost
  • tryffelolja (eller färsk tryffel)

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
  2. Tillsätt riset och rör runt så att alla korn blir glansiga.
  3. Rör i salsiccia.
  4. Tillsätt saffran samt vin och låt det koka in.
  5. Tillsätt lite buljong åt gången under omrörning.
  6. Fortsätt tills riset är krämigt men har lite kärna kvar (ca 18–20 minuter).
  7. Avsluta med en klick smör och eventuellt lite parmesanost.
  8. Toppa med tryffelolja eller hyvlad tryffel.