Risgrynsgröt med mandel

Risgrynsgröt med mandel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Risgrynsgröt med mandel

8 ingredienser

Risgrynsgröten förtjänar egentligen att få vara huvudnumret i en alldeles egen måltid. Och tänk på, att den som får mandeln kommer att gifta sig under året som kommer!

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 7 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1 sötmandel, skalad

Gör så här

  1. Skölj riset och koka det med vatten, smör och salt i 10 minuter.
  2. Späd med mjölken och koka upp under omrörning. Låt därefter riset koka sakta under lock på svagast möjliga värme i ytterligare ca 40 minuter.
  3. Rör i sockret (och lägg i mandeln, om du har den jultraditionen) och vänd ner den vispade grädden i gröten.