Risgrynsgröt med kanelstång

4 röster
4
Risgrynsgröt med kanelstång
Foto: TV4

Koka gärna en stor sats på en gång! Receptet går bra att dubblera. Beräknad koktid för en sats risgrynsgröt är ca 50 minuter. Gröten kan också kokas i 115° ugn. Det tar lite längre tid men den behöver inte passas för vidbränning.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl rundkornigt ris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 bit kanelstång
  • 2 dl vatten
  • 8 dl mjölk

Gör så här

  1. Koka upp ris, salt, socker, kanel och vatten, sänk värmen. Värm upp mjölken och håll den varm.
  2. Koka riset sakta under lock och spä med mjölk undan för undan, rör om så att riset inte bränner fast i bottnen. Räkna med ca 50 minuters total koktid.
  3. Servera med kall mjölk, kanel och socker.
26 januari 2009

Fler goda recept