Risgrynsgröt med kanelstång
Risgrynsgröt med kanelstång
6 ingredienser
Koka gärna en stor sats på en gång! Receptet går bra att dubblera. Beräknad koktid för en sats risgrynsgröt är ca 50 minuter. Gröten kan också kokas i 115° ugn. Det tar lite längre tid men den behöver inte passas för vidbränning.
Ingredienser
- 2 dl rundkornigt ris
- 0,5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 bit kanelstång
- 2 dl vatten
- 8 dl mjölk
Gör så här
- Koka upp ris, salt, socker, kanel och vatten, sänk värmen. Värm upp mjölken och håll den varm.
- Koka riset sakta under lock och spä med mjölk undan för undan, rör om så att riset inte bränner fast i bottnen. Räkna med ca 50 minuters total koktid.
- Servera med kall mjölk, kanel och socker.