Ris à la Malta med bruléetopping

NYHET
Ris à la Malta med bruléetopping
Foto: TV4
Linnea Järnrot
Linnea Järnrot

Ris à la Malta med bruléetopping

8 ingredienser

30 min

"Det här receptet är en lyxig hybrid mellan ris à la Malta och crème brûlée – superenkel, festlig och perfekt efter julbordet." /Linnea Jarnrot

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt
  • 60 g vit bakchoklad
  • 75 g hallon
  • 75 g blåbär
  • 2 clementiner, filéade i klyftor
  • 1 dl pistagenötter, skalade och grovhackade
  • 3-4 msk rörsocker (till bränning)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa grädden till ett hårt fluff.
  2. Vänd sedan ner grädden i risgrynsgröten.
  3. Riv större delen av den vita chokladen fint.
  4. Vänd ner chokladen i gröten men spara lite till garnering.
  5. Blanda försiktigt ner större delen av hallonen, blåbären och clementinklyftorna.
  6. Spara lite av allt till toppingen.
  7. Vänd ner hälften av de hackade pistagenötterna i smeten.
  8. Fördela gröten i portionsskålar eller i en större form.
  9. Strö ut ett jämnt lager råsocker över ytan.
  10. Bränn av med en brûléebrännare tills ytan är gyllene och knäckig.
  11. Toppa slutligen med resterande bär, clementinklyftor, hackad pistage och strimlad vit choklad.