Rika riddare på lussekatter

4 röster
20 m + 0,5 dygn
4
20 m + 0,5 dygn
4
4 portioner

Du behöver

Romrussin

  • 1 dl russin
  • 0,5 dl rom
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis

Rika riddare

  • 4 lussekatter
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm salt

Kanelsocker

  • 0,5 apelsin, zest från
  • 1 msk malen kanel
  • 0,5 dl strösocker

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Romrussin
    Värm romen lätt med kryddorna och lägg i russinen och låt stå över natten. Blanda.
  2. Rika riddare
    Dela lussekattterna i två.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser som en pannkakssmet. Doppa lussekattshalvorna så att de blir blöta.
  4. Stek på medelvärme i matolja och smör så de blir gyllenbruna på båda sidor.
  5. Kanelsocker
    Blanda samman apelsinzest, kanel och socker och strö över de nystekta rika riddarna.
  6. Servering
    Servera de rika riddarna med romrussin och lättvispad grädde.
18 december 2015