Rice bowl med sriracha, tofu och ananas

4 röster
25 m
4
Rice bowl med sriracha, tofu och ananas
Foto: Linus Hallgren
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta rödkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,25 ananas
  • 2 tsk sriracha
  • 1 msk sojasås
  • 1 lime
  • rapsolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär tofun i tärningar och torka den torr med hushållspapper. Blanda den sedan med majsstärkelsen i en skål så att tofun täcks helt.
  3. Hetta upp ett generöst lager med rapsolja i en stekpanna. Stek tofun frasig på alla sidor. Den tål hög värme, så var inte orolig. Låt den sedan rinna av på hushållspapper.
  4. Strimla salladslökarna och rödkålen. Hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs allt i lite olja på hög värme tills det får fint med färg.
  5. Skär ananasen i mindre bitar och rör ner den tillsammans med sriracha och sojasås. Avsluta med att vända ner tofun.
  6. Servera tofuröran med jasminris och limeklyftor.
2 december 2016

Fler goda recept