Rice bowl med lax och avokado

Du behöver

  • 2 dl svart ris
  • 4 dl vatten
  • 4 ägg (pocherade eller löskokta)
  • 0,33 rättika, tunt strimlad
  • 2 morötter, tunt strimlade
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 avokado
  • 1 mogen mango
  • 400 g färsk lax (vakumpackad)
  • 2 msk japansk soja
  • 1,5 msk risvinäger alt. vitvinsvinäger
  • 2 msk majonnäs (tex Kew Pie)
  • 1,5 msk koreansk chilipasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 salladslökar
  • 2 msk sesamfrön, rostade och mortlade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Pochera eller koka äggen.
  2. Blanda rättika, morot och vinäger, salta. Låt stå ca 10 minuter.
  3. Skär avokado och mango i tärningar.
  4. Skär laxen i tärningar. Blanda med soja, vinäger, majonnäs, chilipasta och sesamolja.
  5. Strimla löken.
  6. Fyll skålar med ris, Toppa med avokado, mango, lax, lök, koriander, ägg och sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept