Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Rice bowl med lax och avokado
Rice bowl med lax och avokado
Betyg: 4 av 5 (14 röster)
14
Spara
Av:
Tove Nilsson
Från:
Nyhetsmorgon
17
ingredienser
Enkelt
Fisk
Lax
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
portioner
2 dl svart ris
4 dl vatten
4 ägg, pocherade eller löskokta
0,33 rättika, tunt strimlad
2 morötter, tunt strimlade
1 msk vitvinsvinäger
2 avokador
1 mango
400 g färsk lax (vakumpackad)
2 msk japansk soja
1,5 msk risvinäger (alt. vitvinsvinäger)
2 msk majonnäs (t ex Kew Pie)
1,5 msk koreansk chilipasta
1 tsk sesamolja
4 salladslökar
2 msk sesamfrön, rostade och mortlade
1 kruka färsk koriander
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Pochera eller koka äggen.
Blanda rättika, morot och vinäger, salta. Låt stå ca 10 minuter.
Skär avokado och mango i tärningar.
Skär laxen i tärningar. Blanda med soja, vinäger, majonnäs, chilipasta och sesamolja.
Strimla löken.
Fyll skålar med ris, Toppa med avokado, mango, lax, lök, koriander, ägg och sesamfrön.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut