Revbensspjäll med glaze och lingonsylt

Revbensspjäll med glaze och lingonsylt
Foto: TV4

Revbensspjäll med glaze och lingonsylt

Av: Björn - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

3 h

Det bästa från USA och norra Sverige blir en smakexplosion i munnen. Serveras med ett sött vin eller en kall öl.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

revbensspjäll

  • 1,5 kg revbensspjäll, tunna
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • salt

Glaze till spjällen

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1 färsk ingefära, stor som en tumme
  • 2 klyftor vitlök

lingon rårörda

  • 1 dl lingon
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

Revbensspjäll

  1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, skivad vitlök och skivade morötter. Salta vattnet med 1 tsk per liter vatten
  2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen. Ca 2 timmar.
  3. Tag upp spjällen och låt dom rinna av lite på ett galler innan dom penslas med glaze.

Glasering

  1. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung. Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
  2. Pensla revbensspjällen med ungefär halva mängden glaze.
  3. Starta grillen och lägg på spjällen. Pensla med resterande glaze var gång du vänder. Dom är klara när du tycker att dom fått den färg/yta du själv tycker är lagom. Runt 30 min

Rårörda lingon

  1. Rör ihop lingonen i en kastrull med sockret. Det är klart när sockret löst sig.