Renskav med svamp

2 röster
4
Renskav med svamp
Foto: TV4

Härlig vintermat som är lätt att trolla fram på kort varsel. Variera gärna med olika sorters svamp och bacon. Servera med lingon eller som på bilden, med frysta svarta vinbär och ett gott potatismos.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g djupfryst renskav
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 l färsk svamp (trattkantareller, kremlor, soppar)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk kinesisk soja

Servering:

  • lingon
  • potatismos

Gör så här

  1. Skala, skiva och stek löken i smör. Rensa och skär svampen i stora bitar. Bryn den i smör.
  2. Blanda svampen med löken. Koka upp svamp- och lökblandningen med grädde, smula i en buljongtärning.
  3. Bryn renskaven i 3-4 omgångar i en het panna med smör. Krydda med salt och peppar. Häll ner renskaven i svampblandningen tillsammans med sojan. Låt puttra ihop en stund.
  4. Servera med lingon och potatismos.
10 juni 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept