Rengör mikrovågsugnen - 4 enkla metoder

Mikron, en sann trotjänare i köket!
Många av oss använder mikron dagligen - vilket gör det extra viktigt att rengöra den från matrester och bakterier med jämna mellanrum, här tipsar vi om hur du gör!

1. Rengör med citron

Dela en citron och pressa ned saften i en mikrovågssäker skål med vatten. Lägg båda halvorna i skålen också. Kör på maxeffekt i 2 - 4 minuter, det ska bildas ånga. Ta ut skålen, OBS använd grytvantar. Torka av insidan av mikron med en trasa eller hushållspapper. Försvinner inte all smuts går det bra att upprepa proceduren.

2. Rengör med ättika

Fyll en mikrovågssäker skål med 1/4 ättika och 3/4 vatten. Fyll inte hela vägen upp till kanten. Kör på maxeffekt i 2 - 4 minuter, det ska bildas ånga. Ta ut skålen. (OBS, skålen kan vara varm, använd handduk/grytlapp!) Torka av insidan av mikron med en fuktig trasa. 

Dags för en ny mikro? Spana in hela Elons utbud här!

3. Rengör med såpa

Blanda 2 dl såpa med 3 dl vatten i en mikrovågssäker skål. Fyll inte hela vägen upp till kanten. Kör på maxeffekt i 2 - 4 minuter, det ska bildas ånga. Ta ut skålen med grytvantar. Torka av insidan av mikron med en fuktig trasa och sedan hushållspapper.

Mikro, Samsung.

4. För lättare fläckar - rengör med vatten

Ställ in en mikrovågssäker skål med vatten i mikron. Kör på maxeffekt i 2 - 4 minuter, det ska bildas ånga. Ta ut skålen med grytvantar. Torka av insidan av mikron med en fuktig trasa och sedan hushållspapper. 

Du kan också investera i en mikro med bakterieavvisande insida! Här är Samsungs senaste modell! >>