• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Regnbågsröra från Brokamåla Gård i Olofström

Regnbågsröra från Brokamåla Gård i Olofström
Foto: Tv4

Regnbågsröra från Brokamåla Gård i Olofström

4 steg att laga

13 ingredienser

20 m

Krämig regnbågslaxröra på surdegsbröd är både enkelt att laga och blir underbart gott. Servera antingen som en lättare rätt, förrätt eller till en buffé.

Ingredienser

4 portioner

Regnbågslaxröra

  • 100 g kallrökt regnbågslax
  • 0,5 silverlök
  • 0,25 gurka
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk citron, finrivet skal
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 skiva vitt surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • löjrom
  • dill
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Regnbågslaxröra
    Börja med att finhacka laxen.
  2. Finhacka löken och skala, dela och kärna ur gurkan. Skär gurkan sedan i små tärningar.
  3. Blanda lax, lök, gurka, crème fraiche, majonnäs och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  4. Servering
    Stek brödskivorna i smöret. Fördela sedan röran på bröden. Toppa med löjrom och garnera med dill och citronklyftor.