Red curry bowl med kyckling

Red curry bowl med kyckling
Foto: köket.se

Red curry bowl med kyckling

6

4 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Het och god red curry serverad som en snygg bowl me stekt savoykål, strimlad paprika, salladslök och libabröd! 

läs mer
Coconut bean curry felix produkt ny

Felix tipsar!

Testa en av Felix goda färdigrätter för enkel lunch eller middag!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl ris
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • olja, till stekning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • salt
  • 0,25 savoykål
  • 1 röd paprika
  • 1 limefrukt
  • 3-4 salladslök
  • 0,5 röd chilifrukt

Till servering

  • libabröd
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka rist enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen och bryn i en kastrull med lite olja i botten. Tillsätt hackad lök och vitlök. Slå över kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt röd curry och smaka av med salt. Låt sjuda medan du förbereder tillbehören.
  3. Hacka savoykålen och stek i lite olja. Strimla paprikan, klyfta lime, skiva salladslök och chili.
  4. Lägg upp en snygg bowl med ris i botten, chicken curry, stekt savoykål, paprika och lime. Toppa med salladslök och chili. Servera med libabröd och koriander.
TIPS!