I samarbete med FELIX

Red chicken curry med sojastekt tofu

Red chicken curry med sojastekt tofu
Foto: Köket
30 m
4

Du behöver

Red chicken curry

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • olja, till stekning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 tärning hönsbuljong
  • salt

Sojastekt tofu

  • 200 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja

Servering

  • Matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe koriander

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och bryn i en kastrull med lite olja i botten. Tillsätt hackad lök, vitlök och strimlad paprika.
  2. Slå över kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt röd curry, en buljongtärning och smaka av med salt. Låt koka tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.
  3. Tärna tofun. Rör samman soja, sambal oelek och olja. Vänd tofun i sojamarinaden och stek sedan på hög värme i en stekpanna så den får lite yta,
  4. Toppa currygrytan med salladslök och koriander och servera med tofun.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix aubergine med sötpotatishummus
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX