Red chicken curry med sojastekt tofu

Red chicken curry med sojastekt tofu
Foto: Köket

Red chicken curry med sojastekt tofu

8

4 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Het currygryta med kyckling, paprika och kokosmjölk. Serveras med sojastekt tofu, yoghurt och koriander.


läs mer
Felix coconut bean curry

Felix tipsar!

Vill du att det ska gå snabbt att fixa lunchen eller middagen? Prova Felix Coconut Bean Curry!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner

Red chicken curry

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • olja, till stekning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt

Sojastekt tofu

  • 200 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja

Servering

  • matyoghurt
  • 2 salladslök
  • 1 knippe färsk koriander

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och bryn i en kastrull med lite olja i botten. Tillsätt hackad lök, vitlök och strimlad paprika.
  2. Slå över kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt röd curry, en buljongtärning och smaka av med salt. Låt koka tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.
  3. Tärna tofun. Rör samman soja, sambal oelek och olja. Vänd tofun i sojamarinaden och stek sedan på hög värme i en stekpanna så den får lite yta,
  4. Toppa currygrytan med salladslök och koriander och servera med tofun.
TIPS!