• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Red chicken curry med sojastekt tofu

Red chicken curry med sojastekt tofu
Foto: Köket
FELIX
FELIX

Red chicken curry med sojastekt tofu

4 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Het currygryta med kyckling, paprika och kokosmjölk. Serveras med sojastekt tofu, yoghurt och koriander.


FELIX tipsar! Vill du att det ska gå snabbt att fixa lunchen eller middagen? Prova Felix Tikka Masala Bowl - fylld med krispiga grönsaker och smakrika kryddor.

Felix tikka masala bowl

Ingredienser

4 portioner

Red chicken curry

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • olja, till stekning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt

Sojastekt tofu

  • 200 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja

Servering

  • matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe färsk koriander

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och bryn i en kastrull med lite olja i botten. Tillsätt hackad lök, vitlök och strimlad paprika.
  2. Slå över kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt röd curry, en buljongtärning och smaka av med salt. Låt koka tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.
  3. Tärna tofun. Rör samman soja, sambal oelek och olja. Vänd tofun i sojamarinaden och stek sedan på hög värme i en stekpanna så den får lite yta,
  4. Toppa currygrytan med salladslök och koriander och servera med tofun.
Tips!
Felix aubergine med sötpotatishummus