Red chicken curry med sojastekt tofu

Red chicken curry med sojastekt tofu
Foto: Köket

Red chicken curry med sojastekt tofu

16 ingredienser

30 m

Het currygryta med kyckling, paprika och kokosmjölk. Serveras med sojastekt tofu, yoghurt och koriander.

Felix Indisk Palak Bowl
Felix indisk palak bowl produkt

Felix Indisk Palak Bowl

Testa även Felix Indisk Palak Bowl - En mustig, krämig och vegetarisk linsgryta med lågt klimatavtryck.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Red chicken curry

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • olja, till stekning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt

Sojastekt tofu

  • 200 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja

Servering

  • matyoghurt
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe färsk koriander

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och bryn i en kastrull med lite olja i botten. Tillsätt hackad lök, vitlök och strimlad paprika.
  2. Slå över kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt röd curry, en buljongtärning och smaka av med salt. Låt koka tills kycklingen är genomstekt, ca 10 minuter.
  3. Tärna tofun. Rör samman soja, sambal oelek och olja. Vänd tofun i sojamarinaden och stek sedan på hög värme i en stekpanna så den får lite yta,
  4. Toppa currygrytan med salladslök och koriander och servera med tofun.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer