Alltiettpanna med kål och bönor

Alltiettpanna med kål och bönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Alltiettpanna med kål och bönor

1

9 ingredienser

Perfekt för vardagsvegon är denna panna som rymmer hela middagen. Den kan förberedas kvällen före och sedan värmas när det är dags. Passa på när du kokar bönor och laga rejält mycket. Frys in i mindre påsar.

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 vitkål
  • 3 dl färdigkokta stora vita bönor
  • 3 tomater
  • 250 g broccoli
  • 1 burk krossade tomater [400 g]
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kålen i strimlor. Hetta upp en stekpanna och fräs kålen gyllenbrun i olivolja.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg kålen i bottnen, lägg sedan i bönorna, broccolin och tomatklyftorna. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över tomatkrosset och ugnsbaka 25 minuter i 200°.