Rebellpasta med frasig parmesankyckling
Rebellpasta med frasig parmesankyckling
15 ingredienser
45 min
En pastarätt som inte alls är trogen det italienska köket. Istället får den en rejäl dos av smaker från Asien som ostronsås, koreanska chiliflakes och soja. Det blir helt enkelt en rebellpasta à la Jennie Walldén som du inte vill missa.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 100 g smör
- 5 klyftor vitlök, finhackade
- 4 tsk gochugaru (koreanska chiliflakes, eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes)
- 2 msk japansk soja
- 2 msk ostronsås (eller teriyakisås för vego)
- 1,5 dl parmesanost, riven (+ mera att toppa med)
- 2 salladslökar, tunt skivade
Kyckling
- 500 g kycklinglårfilé
- 2 dl pankoströbröd
- 1,5 dl parmesanost, riven
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade
- salt
- neutral olja, till stekning
Gör så här
- Koka spaghettin i saltat vatten 1 minut kortare än vad anvisningen på förpackningen säger. Spara lite av kokvattnet.
- Blanda parmesan och panko. Salta kycklingen lätt. Panera först i mjöl, sen i vispat ägg och till sist i panko- och parmesanblandning.
- Stek kycklingen i generöst med olja tills den är gyllene och frasig på båda sidor. Låt gärna rinna av på galler så behåller man frasigheten bäst. Låt vila medan du rör samman det sista på rebellpastan.
- Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i vitlök när smöret börjar bubbla, tillsätt chili efter 1 minut.
- Tillsätt soja, ostronsås, spaghetti och 1 dl pastavatten. Rör om i 1 minut på medelvärme.
- Tillsätt till sist parmesan och fortsätt röra i ytterligare 1 minut så det blir som en krämig sås kring pastan. Häll ev på lite mer pastavatten om det blir för torrt.
- Lägg upp på tallrikar, strö på salladslök och lite mer parmesan. Skiva upp den frasiga kycklingen servera tillsammans. Njut!