Rawfoodtårta med jämtländsk touch

POPULÄRT
Rawfoodtårta med jämtländsk touch
Foto: TV4

Rawfoodtårta med jämtländsk touch

Av: Therese - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40 m + tid i kyl

Rawfoodtårta på nötter, dadlar och andra nyttigheter! Fri från socker, mejeri och gluten. Toppad med hjortron, mango och passionsfrukt.

Dryck: Dessertvin Tokaji från Chateau Dereszla (Ungern)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 5 dl paranöt
  • 15 medjooldadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 krm salt (av bra kvalitet)

Fyllning

  • 3 dl cashewnötter
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk lucumapulver
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 250 g hjortron
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • hjortron, till garnering

Mango- och passionsfruktsås

  • 1 mango
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

Botten

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Låt vila.

Fyllning

  1. Mixa alla ingredienser utom hjortronen och kokosoljan i beredaren, tillsätt sedan kokosoljan och mixa. Rör sist i hjortronen. Häll fyllningen över botten och ställ i kylen i 6 timmar (ev frysen vid lite tid).

Mango- och passionsfruktsås

  1. Sila av saften från passionsfrukten och mixa sen ihop saften och fruktköttet från mangon. Bred detta över kakan. Garnera med hjortron och servera!