Rawfoodtårta med jämtländsk touch

40 m + tid i kyl
16 bitar
Rawfoodtårta med jämtländsk touch
Foto: TV4

Rawfoodtårta på nötter, dadlar och andra nyttigheter! Fri från socker, mejeri och gluten. Toppad med hjortron, mango och passionsfrukt.

Dryck: Dessertvin Tokaji från Chateau Dereszla (Ungern)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


18 oktober 2016
40 m + tid i kyl
16 bitar

Du behöver

Botten

  • 5 dl paranötter
  • 15 medjool dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 nypor salt av bra kvalité

Fyllning

  • 3 dl cashewnötter
  • 0,5 dl pressad citron
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk lucumapulver
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 250 g hjortron
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • hjortron, till garnering

Mango- och passionsfruktsås

  • 1 mango
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

  1. Botten
    Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Låt vila.
  2. Fyllning
    Mixa alla ingredienser utom hjortronen och kokosoljan i beredaren, tillsätt sedan kokosoljan och mixa. Rör sist i hjortronen. Häll fyllningen över botten och ställ i kylen i 6 timmar (ev frysen vid lite tid).
  3. Mango- och passionsfruktsås
    Sila av saften från passionsfrukten och mixa sen ihop saften och fruktköttet från mangon. Bred detta över kakan. Garnera med hjortron och servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept