Råvarm pilgrimsmussla med tomat

koket.se
Råvarm pilgrimsmussla med tomat
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Råvarm pilgrimsmussla med tomat

12 ingredienser

20 m

Råvarm pilgrimsmussla med tomat, alger och basilika är en underbar kombo.

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 schalottenlök
  • 2 tomater
  • 20 g smör, osaltat
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl fiskbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl matolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask alger, saltade
  • bladspenat

Gör så här

  1. Öppna och rensa musslorna.
  2. Grovhacka lök och tomat. Fräs det i smör.
  3. Tillsätt vinäger och fiskbuljong. Koka upp och mixa sedan till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Värm matoljan till 70 grader. Mixa oljan sedan med basilikan, sila och låt den svalna.
  5. Blötlägg algerna för att minska sältan.
  6. Fräs ihop spenat och alger i lite smör.
  7. Lägg de frästa algerna och spenaten i pilgrimsskalen.
  8. Stek musslorna hastigt. Viktigt att de är råa i kärnan. Dela dem och lägg dem på spenat och algfräset.
  9. Häll på tomatsåsen och toppa med basilikaoljan och eventuellt lite mer färsk basilika.