Råstekt broccoli med yuzuhollandaise

Råstekt broccoli med yuzuhollandaise
Foto: Tv4

Råstekt broccoli med yuzuhollandaise

2

6 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Råstekt broccoli med yuzuhollandaise är en läcker rätt som passar perfekt till buffén eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 broccoli
  • 3 msk olja
  • salt
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk yuzujuice
  • 1 tsk togarashi

Gör så här

  1. Skär broccolin på längden och stek den med snittytan nedåt i oljan. Salta.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda äggulorna och yuzun i en kastrull. Vispa på svag värme tills äggulorna börjar koagulera.
  4. Tillsätt sedan smöret lite i taget och vispa hela tiden. Smaka av med salt.
  5. Tillaga broccolin i ugnen på 160 grader tills den nästan är mjuk.
  6. Lägg broccolin på ett fat och slå yuzuhollandaisen över. Avsluta med att strö togarashi på.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer