Råstekt broccoli med yuzuhollandaise

Råstekt broccoli med yuzuhollandaise
Foto: Tv4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Råstekt broccoli med yuzuhollandaise

7 ingredienser

20 m

Råstekt broccoli med yuzuhollandaise är en läcker rätt som passar perfekt till buffén eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 1 broccoli
  • 3 msk olja
  • salt
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk yuzujuice
  • 1 tsk togarashi

Gör så här

  1. Skär broccolin på längden och stek den med snittytan nedåt i oljan. Salta.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda äggulorna och yuzun i en kastrull. Vispa på svag värme tills äggulorna börjar koagulera.
  4. Tillsätt sedan smöret lite i taget och vispa hela tiden. Smaka av med salt.
  5. Tillaga broccolin i ugnen på 160 grader tills den nästan är mjuk.
  6. Lägg broccolin på ett fat och slå yuzuhollandaisen över. Avsluta med att strö togarashi på.