Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja

Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja

23

2 steg att laga

5 ingredienser

15 m

Stekt broccoli med parmesan och solrosfrön. Perfekt som ett fräscht tillbehör eller som ett vegetariskt alternativ. Enkelt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 300 g broccoli
  • olivolja
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 60 g parmesanost
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala stjälken på broccolin och dela dom på längden i mindre buketter. Stek på medelhög temperatur i olivolja några minuter, tills broccolin fått fin färg och är mjuka med ett bra tuggmotstånd. Smaka av med flingsalt.
  2. Lägg upp broccolin på ett fat och strö över solroskärnorna. Ringla över lite olivolja och hyvla över parmesanosten.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer