Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja

21 röster
15 m
4
Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja
Foto: Mattias Larsson

Stekt broccoli med parmesan och solrosfrön. Perfekt som ett fräscht tillbehör eller som ett vegetariskt alternativ. Enkelt och riktigt gott!

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 300 g broccoli
  • olivolja
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 60 g parmesanost
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala stjälken på broccolin och dela dom på längden i mindre buketter. Stek på medelhög temperatur i olivolja några minuter, tills broccolin fått fin färg och är mjuka med ett bra tuggmotstånd. Smaka av med flingsalt.
  2. Lägg upp broccolin på ett fat och strö över solroskärnorna. Ringla över lite olivolja och hyvla över parmesanosten.
9 december 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...