Rårörda plommon med vanilj på yoghurtbowl

Rårörda plommon med vanilj på yoghurtbowl
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rårörda plommon med vanilj på yoghurtbowl

11 ingredienser

20 m

Plommon + yoghurt = bäst. Rårörda plommon dessutom. Enkelt och du sparar alla fina vitaminer när du inte hettar upp plommonet. Prova även på vaniljglass eller i smoothie!

Alternati****v: Byt ut plommon mot bär eller annan frukt, byt ut honung mot annat sötningsmedel.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10 plommon
  • 2 msk honung
  • 0,5 vaniljstång

Yoghurtbowl

  • valfri yoghurt
  • granola (eller müsli)
  • sesamfrön
  • solroskärnor
  • kokoschips
  • valnötter (eller hasselnötter)
  • mynta
  • honung

Gör så här

  1. Dra med en kniv längs vaniljstången för att få ut fröna.
  2. Hacka plommonen i småbitar.
  3. Rör ihop, plommon, vanilj och honung. Låt stå i ungefär 15 minuter. Rör då och då.
  4. Servera i en yoghurtbowl med granola, fröer, nötter, honung och mynta!