Råraka i våffeljärnet

Råraka i våffeljärnet NY
Foto: köket.se

Råraka i våffeljärnet

8 ingredienser

30 m

Att krångla och vända rårakor i stekpannan är nu ett minne blott – så här gör du råraka i våffeljärn! Servera med BOB BARA BÄR & Frukt, färskost och blåbär.  Enkel och god vardagsmiddag för hela familjen!

BOB Bara bär & frukt
Bob Bara bär sylt

BOB Bara bär & frukt

BOB Bara bär & frukt – 100% från bär och frukt. Inget tillsatt socker, utan sötningsmedel och inga tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 900 g potatis
  • 1 ägg
  • salt
  • 25 g smör, smält
  • smör, till våffeljärnet

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • 100 g färskost
  • 125 g blåbär

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen med hjälp av ett durkslag eller sil.
  2. Blanda potatisen med ägg, smält smör och lite salt. Låt stå och dra medan du hettar upp våffeljärnet.
  3. Se till att båda sidor av järnet är smörade. Lägg rårakssmeten i våffeljärnet så hela ytan täcks och grädda rårakorna gyllene och krispiga.
  4. Servera med BOB BARA BÄR & Frukt, färskost och lite blåbär.
TIPS!
Fler tips från BOB!
BOB barnens frukostsmoothie

Fler tips från BOB!

Pannkakor, våfflor, bakverk och lekfulla tips! Här hittar du fler recept från BOB.

Läs mer