Råraka i våffeljärnet med löjrom och gräddfil

Råraka i våffeljärnet med löjrom och gräddfil
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Råraka i våffeljärnet med löjrom och gräddfil

9 ingredienser

30 m

Ett enklare sätt att göra en krispig råraka på är att tillaga den i våffeljärnet! Toppa med gräddfil, löjrom och hackad rödlök - en riktigt klassiker fast ännu bättre!

Ingredienser

portioner
  • 900 g potatis
  • 1 ägg
  • salt
  • 25 g smör, smält
  • smör, till våffeljärnet

Servering

  • 4 msk löjrom
  • 4 msk gräddfil
  • 1 rödlök, finhackad
  • färsk persilja (eller dill)

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen med hjälp av ett durkslag eller sil.
  2. Blanda potatisen med ägg, smält smör och lite salt. Låt stå och dra medan du hettar upp våffeljärnet.
  3. Se till att båda sidor av järnet är smörade. Lägg rårakssmeten i våffeljärnet så hela ytan täcks och grädda rårakorna gyllene och krispiga.
  4. Servera med en klick gräddfil, löjrom och hackad rödlök. Toppa gärna med lite färsk persilja eller dill.