• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Råraka i våffeljärnet

Råraka i våffeljärnet NY
Foto: köket.se

Råraka i våffeljärnet

113

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Att krångla och vända rårakor i stekpannan är nu ett minne blott – så här gör du råraka i våffeljärn! Servera med BOB BARA BÄR & Frukt, färskost och blåbär.  Enkel och god vardagsmiddag för hela familjen!

läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten
BOB BARA BÄR & Frukt
-helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 900 g potatis
  • 1 ägg
  • salt
  • 25 g smör, smält
  • smör, till våffeljärnet

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • 100 g färskost
  • 125 g blåbär

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen med hjälp av ett durkslag eller sil.
  2. Blanda potatisen med ägg, smält smör och lite salt. Låt stå och dra medan du hettar upp våffeljärnet.
  3. Se till att båda sidor av järnet är smörade. Lägg rårakssmeten i våffeljärnet så hela ytan täcks och grädda rårakorna gyllene och krispiga.
  4. Servera med BOB BARA BÄR & Frukt, färskost och lite blåbär.