I samarbete med BOB

Råraka i våffeljärnet

9 röster
30 m
4
Råraka i våffeljärnet NY
Foto: köket.se

Att krångla och vända rårakor i stekpannan är nu ett minne blott – så här gör du råraka i våffeljärn! Servera med BOB BARA BÄR & Frukt, färskost och blåbär. Enkel och god vardagsmiddag för hela familjen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 900 g potatis
  • 1 ägg
  • salt
  • 25 g smör, smält
  • smör, till våffeljärnet

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • 100 g färskost
  • 125 g blåbär

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen med hjälp av ett durkslag eller sil.
  2. Blanda potatisen med ägg, smält smör och lite salt. Låt stå och dra medan du hettar upp våffeljärnet.
  3. Se till att båda sidor av järnet är smörade. Lägg rårakssmeten i våffeljärnet så hela ytan täcks och grädda rårakorna gyllene och krispiga.
  4. Servera med BOB BARA BÄR & Frukt, färskost och lite blåbär.
11 september 2018

Laddar fler recept