Råraka, grundrecept

20
4 - 6
Råraka, grundrecept
Foto: TV4

Rårakor förväxlas ofta med raggmunkar men består endast av råriven potatis som saltas lätt och fräses frasig. Bindningen sker genom det potatismjöl som frigörs vid rivningen. Smeten blir ganska tjock och måste plattas ut i stekpannan. Det är oundvikligt att potatisen efter en stund oxiderar och blir lite blågrå i färgen, men det gör ingenting.

18 september 2009
20
4 - 6

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Blanda i salt.
  2. Klicka ut smeten tunt i pannan, platta till och stek i smör på måttlig värme. Stek rårakornas båda sidor. De ska bli genomstekta, frasiga och läckert bruna.
  3. Servera med rårörda lingon. Vill du inte ha en helt vegetarisk rätt lägger du till stekt rimmat fläsk eller bacon.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Beredningsskålar från kända varumärken

Beredningsskålar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept