Ramslöksvelouté med regnbågslax och vårgrönt
Ramslöksvelouté med regnbågslax och vårgrönt
20 ingredienser
1 h
Här kommer en rätt som andas vår! Ramslök, regnbågslax och vårgrönt är en perfekt kombinbation som kan förgylla påskhelgen. Servera gärna kokt potatis till för att göra rätten matigare.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 600 g regnbåge (ca 150 g per person)
- 2 msk olivolja
Ramslöksvelouté
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl vitt vin
- 2 dl fiskfond
- 2 dl grädde
- 1 förp ramslök
- 50 g spenat
- 1 msk vitvinsvinäger
Tillbehör
- 2 dl spritärtor
- 1 knippe rädisa
- 200 g spenat
- 2 knipplökar
- 2 msk smör
- 0,5 gurka
- salt
- peppar
- olivolja
- citron
Gör så här
- Portionera upp fisken och marinera bitarna med lite olivolja, salt och peppar.
Ramslöksvelouté
- Skiva lök samt vitlök och fräs i en kastrull med lite olivolja.
- Tillsätt sedan vitt vin, fiskfond samt grädde och reducera ner.
- Mixa såsen med ramslök och spenat.
- Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Tillbehör
- Blanchera spritärtor, rädisor och spenat (blanchera spenaten separat).
- Skiva knipplök och gurka och blanda upp med de varma grönsakerna.
- Smaka av med salt, peppar, olivolja och citron.
Servering
- Baka fisken i ugnen på 120 grader tills den når ca 45 grader i innertemperatur.
- Lägg grönsakerna i botten på en tallrik.
- Toppa med fisken och servera rikligt med sås vid sidan om.