Sojaglaserad svamp Skiva svamp och stek hårt i olivolja. Häll i soja och sirap och deglasera, alltså stek tills vätskan försvinner. Smaka upp med sichuanpeppar och salt.
Råstekt sparris
Bryt loss ändarna och skala sparrisen. Skär på diagonalen i 3 cm slantar. Stek i olivolja hastigt i varm stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.
Röra
Blanda samman crème fraiche, citronjuice och zest samt löjrom. Smaka upp med salt och peppar.
Ramslökvåfflor
Mixa grädde, spenat och ramslök i en kannmixer.
Häll över ”örtmoussen” i en bunke och vänd i mjöl, vatten och brynt smör i omgångar.
Grädda i varmt våffeljärn till våfflan börjar ta färg.
Servering
Lägg rumstempererade ägg i kokande vatten. Låt koka i 6 minuter och 10 sekunder. Ta upp med en sked och skölj kallt.
Stryk ut röran över våfflan. Toppa med svamp och sparris. Lägg ägget centrerat på och toppa med smörgåskrasse.