Ramslökskyckling med sotad gemsallad

14 röster
1 h
4
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 chilifrukter
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1 förp ramslök
  • 2 gemsallad
  • olivolja (till stekning)
  • flingsalt
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök
  • bröd (surdegsbröd eller baguette)
  • olivolja (till stekning)
  • potatis (till servering)

Gör så här

  1. Dela kycklingklubborna och bena ur låret, behåll drumsticks med ben.
  2. Marinera kycklingen med soja, dijonsenap, chili, olivolja och rikligt med svartpeppar.
  3. Fyll kycklingen med ramslök under skinnet och rulla ihop dem.
  4. Lägg kycklingen i en långpanna och sätt i ugnen på 225 grader i 20 minuter så det blir fin färg.
  5. Sänk värmen till 175 grader och grädda vidare i ca 20 minuter.
  6. Dela gemsalladen och sota/halstra i pannan med lite olivolja och flingsalt
  7. Dela tomaterna och ge dem lite färg
  8. Dela vitlöken och gnid den mot brödet och rosta i ugnen med lite olivolja på.
  9. Lägg upp salladen och servera kycklingen vid sidan om med potatis till.
18 april 2020