Ramensoppa med kyckling och sobanudlar

45 m
4
Spela video Ramensoppa med kyckling och sobanudlar
Foto: TV4

Kycklingramen klassisk smaksatt med vitlök, ingefära, chili, soja och sesamolja. Serveras med nudlar, shiitake, ännu mer chili och en näve koriander. Det blir en ljuvlig och smakrik soppa! 

8 februari 2017
45 m
4

Du behöver

Ramensoppa

  • 300 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • olja, till stekning
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 tsk färsk ingefära, riven
  • 1-2 chilifrukter
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 l vatten
  • 6 msk kycklingfond
  • 3,5 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 200 g shiitakesvamp
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1,5 msk sesamolja
  • 200 g sobanudlar

Topping

  • 1 lime, i klyftor
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 chilifrukt, strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Ta ut kycklingen när innertemperaturen är 67 grader. Låt vila så kommer innertemperaturen gå upp till 70 grader. Skär sedan i skivor.
  2. Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chili. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sekunder.
  3. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 minuter. Sila därefter av och häll tillbaka den släta buljongen i grytan.
  4. Skiva svampen och strimla salladslöken. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
  5. Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
  6. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen med svamp och salladslök över. Toppa med kycklingskivor, strimlad chili, limeklyftor och koriander. Pressa över lite lime.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept