Ramen med sojamarinerad fläsksida

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Ramen med sojamarinerad fläsksida

10

6 steg att laga

13 ingredienser

Jonas Svensson recept på en värmande ramensoppa med sojamarinerad fläsksida, äggnudlar och strimlade grönsaker.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g fläsksida
  • 3 dl japansk soja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 4 klyfta vitlök

Ramen

  • 1 kål
  • 30 g svamp
  • 10 cm ingefära
  • 2 l kycklingbuljong
  • soja

Till servering

  • 4 port äggnudlar
  • morot, strimlad
  • rättika, strimlad
  • kål, strimlad

Gör så här

  1. Fläsksida
    Marinera köttet i soja, krossat citrongräs och riven vitlök (kan med fördel marinera 24 timmar men det är inget måste).
  2. Baka sedan fläsksidan i ugn på 150 grader i 2,5 timme. Höj sedan temperaturen till 220 grader och baka ytterligare 30 minuter.
  3. Ramen
    Skär kål och svamp i bitar och värm i kastrull. Häll på kycklingbuljongen och låt sjuda i minst 30 minuter.
  4. Hyvla ingefära tunt och lägg i buljongen och stäng av värmen.
  5. Sila buljongen och värm upp igen innan servering.
  6. Servering
    Lägg kokta, varma nudlar i botten av tallriken, toppa med strimlade grönsaker och bakad fläsksida. Häll på varm buljong och servera!