Ramen med sojamarinerad fläsksida

0 röster
4

Jonas Svensson recept på en värmande ramensoppa med sojamarinerad fläsksida, äggnudlar och strimlade grönsaker.

Maya Samuelssons dryckestips

Japanskt vin
Grace Koshu Private Reserve, 2016
Japan, Yamanashi
Nr 90473

Öl smaksatt med te och jasmin
Tie Guan Yin Garage Project
Nya Zeeland
Nr 11619

Alkoholfri dryck med yuzu
Yuzu & Cucumber Sparkling


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläsksida
  • 3 dl japansk soja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 4 klyftor vitlök

Ramen

  • 1 huvud kål
  • 30 g valfri svamp
  • 10 cm ingefära
  • 2 l kycklingbuljong
  • soja

Till servering

  • 4 port äggnudlar
  • morot, strimlad
  • rättika, strimlad
  • kål, strimlad

Gör så här

  1. Fläsksida
    Marinera köttet i soja, krossat citrongräs och riven vitlök (kan med fördel marinera 24 timmar men det är inget måste).
  2. Baka sedan fläsksidan i ugn på 150 grader i 2,5 timme. Höj sedan temperaturen till 220 grader och baka ytterligare 30 minuter.
  3. Ramen
    Skär kål och svamp i bitar och värm i kastrull. Häll på kycklingbuljongen och låt sjuda i minst 30 minuter.
  4. Hyvla ingefära tunt och lägg i buljongen och stäng av värmen.
  5. Sila buljongen och värm upp igen innan servering.
  6. Servering
    Lägg kokta, varma nudlar i botten av tallriken, toppa med strimlade grönsaker och bakad fläsksida. Häll på varm buljong och servera!
23 mars 2018

Fler goda recept