Ramen med kyckling, miso, gulbetor och salladslök

Ramen med kyckling, miso, gulbetor och salladslök
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Ramen med kyckling, miso, gulbetor och salladslök

30

7 steg att laga

18 ingredienser

Värmande nudelsoppa med kyckling, picklade gulbetor, böngroddar och salladslök. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Picklade gulbetor

  • 3 gulbeta
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker

Ramen

  • 1,4 l kycklingbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker)
  • 5 cm ingefära, tunt skivad
  • 5 klyfta vitlök, lätt pressade
  • 3 msk japansk misopasta
  • 1 msk sesamolja
  • 2 kycklingfilé
  • 4 ägg
  • 400 g ramennudlar (eller äggnudlar)
  • 3 salladslök, tunt skivade
  • 1 stor näve färska böngroddar
  • 70 g machésallad
  • 3 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att skiva gulbetorna lövtunt, gärna med mandolin. Blanda risvinäger och strösocker och häll över betorna. Låt stå och dra medan du förbereder det övriga.
  2. Koka upp buljongen med 3 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, vitlök, miso och sesamolja.
  3. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i den kokande buljongen. Låt koka i 7-8 minuter. Ta upp kycklingen och sila av ingefäran samt vitlöken. Håll varmt.
  4. Koka äggen exakt 7 minuter. Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.
  5. Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.
  6. Skiva kycklingen i 1 cm skivor.
  7. Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med kyckling, ägghalvor, gulbetor, salladslök, machésallad, böngroddar och sesamfrön. Servera genast!