Halstrad tonfisk

Foto: TV4
Halstrad tonfisk
13 ingredienser
45 min
Servera gärna fisken med ugnsbakade primörer och kall sås. /Ralf Gyllenhammar
Ralfs vintips
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir, art nr 82531
Ralf bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 tonfiskfiléer
- rosépeppar, 20 korn
- 2 msk honung
- 3 tsk flingsalt
- 2 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök
Dill och gräslökscrème
- 5 msk färskost
- 2 dl crème fraîche 2 dl
- 1 citron, skalet av
- 2 msk dill, finhackad
- 2 msk gräslök, finhackad
- salt
- peppar
Gör så här
Tonfisk
- Lägg salt, rosépeppar och vitlök i en mortel och krossa alltsammans.
- Blanda med honung och olja.
- Marinera tonfisken i marinad en stund.
- Stek tonfisken i en grillpanna i hög värme cirka 1 minut på varje sida.
Dill och gräslökscreme
- Blanda philadelphiaost, crème fraiche, rivet skal från en citron, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar.
- Servera rätten med primörer.