Räkröra på rågbröd

Räkröra på rågbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkröra på rågbröd

10 ingredienser

Räkröra är alltid lika populärt. Här serveras den på rågbröd som förrätt, men den kan lika gärna få sällskap av avokado

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ägg, hårdkokt
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor rågbröd
  • Bregott, att bre med
  • dillvippa
  • färsk körvel

Gör så här

  1. Skala räkorna och spar några räkor till garnering. Hacka resten av räkorna grovt.
  2. Skala och hacka löken. Skär ägget i tärningar. Blanda samman de hackade räkorna, löken och ägget med majonnäsen. Krydda med salt och peppar.
  3. Bre brödskivorna och fördela räkröran ovanpå. Dekorera med de sparade räkorna, dillen och körveln.