Råkostsallad med brynt smör, honung och hasselnötter

20 m
4
Råkostsallad med brynt smör, honung och hasselnötter
Foto: Charlie Drevstam

Råkost är bra vardagsmat men ibland kan den ändå kännas lite tråkig. Fast det behöver den absolut inte vara. Grovrivna råa rotfrukter med honung och brynt smör är till exempel otroligt goffigt – den här varianten älskar till och med barnen. Men det ska vara brynt smör och mycket honung så att sötman på rotfrukterna verkligen kommer fram. Och gärna lite nötter för extra crunch. Och du kan såklart själv välja vilka rotfrukter du vill använda. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

24 september 2017
20 m
4

Du behöver

  • 1,5 dl grovriven rödbeta
  • 1,5 dl grovriven rotselleri
  • 1,5 dl grovriven gulbeta
  • 1,5 dl grovriven morot
  • 1,5 dl grovriven kålrot
  • 1,5 dl rostade hasselnötter, grovhackade
  • salt

Brynt smör med honung

  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 3 msk pressad citronjuice

Gör så här

  1. Lägg upp rotfrukterna på ett serveringsfat, gärna i separata högar. Salta. Strössla över hasselnötterna.
  2. Brynt smör med honung
    Smält och bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. Tillsätt honung och citronjuice. Häll smöret över rotfrukterna.
Kommentera receptet

Fler goda recept