Råkostsallad med brynt smör, honung och hasselnötter

Råkostsallad med brynt smör, honung och hasselnötter
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Råkostsallad med brynt smör, honung och hasselnötter

10 ingredienser

20 m

Råkost är bra vardagsmat men ibland kan den ändå kännas lite tråkig. Fast det behöver den absolut inte vara. Grovrivna råa rotfrukter med honung och brynt smör är till exempel otroligt goffigt – den här varianten älskar till och med barnen. Men det ska vara brynt smör och mycket honung så att sötman på rotfrukterna verkligen kommer fram. Och gärna lite nötter för extra crunch. Och du kan såklart själv välja vilka rotfrukter du vill använda. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl rödbeta, grovriven
  • 1,5 dl rotselleri, grovriven
  • 1,5 dl gulbeta, grovriven
  • 1,5 dl morot, grovriven
  • 1,5 dl kålrot, grovriven
  • 1,5 dl hasselnötter, grovhackade
  • salt

Brynt smör med honung

  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 3 msk citronsaft, pressad

Gör så här

  1. Lägg upp rotfrukterna på ett serveringsfat, gärna i separata högar. Salta. Strössla över hasselnötterna.

Brynt smör med honung

  1. Smält och bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. Tillsätt honung och citronjuice. Häll smöret över rotfrukterna.