Räkor med krämig sallad

NYHET
Räkor med krämig sallad
Foto: Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Räkor med krämig sallad

9 ingredienser

30 min

En härligt krämig sallad med grönkål, äpple och räkor blir en god förrätt.

Fredriks vintips:
Casal di Serra Classico Superiore
Umani Ronchi 2024 
Nr 12419

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1 förp grönkål
  • 2 svenska äpplen (Rubinola eller annan bra svensk sort)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 bit färsk pepparrot
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Plocka grönkålen och finstrimla den, lägg undan lite till garnering.
  3. Blanchera grönkålen i kokande vatten i 1 minut. Kyl sedan ner strimlorna och slå bort all vätska.
  4. Fintärna äpplet.
  5. Pressa ur allt vatten från grönkålen.
  6. Blanda senap, crème fraîche och majonnäs med grönkålen.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Montera salladen i små fina pepparkaksformar på tallrikar.
  9. Toppa salladen med räkorna.
  10. Garnera med grönkålen och riv över pepparrot.