Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon

Colmans Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Foto: Eva Hildén

Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon

10 ingredienser

60 min

Husmanfavoriten nummer 1! Frasigt stekta raggmunkar med rårörda lingon och knaperstekt fläsk. En god dos senapspulver i raggmunkssmeten gör rätten extra god!

läs mer
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk colman's senapspulver
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 800 g fast potatis
  • 400 g stekfläsk
  • smör, till stekning

Rårörda lingon

  • 225 g frysta lingon, tinade
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Börja med de rårörda lingonen. Blanda lingon och socker i en skål. Låt stå i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Rör då och då.
  2. Blanda mjöl och senapspulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn och klumpfri smet. Vispa ner resterande mjölk, ägg och salt.
  3. Tvätta potatisen (den behöver inte skalas) och finriv den. Krama ut överflödig vätska och rör ner i smeten så fort som möjligt, då hinner inte potatisen mörkna.
  4. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Spara fettet som smälter ut.
  5. Stek raggmunkar, nästan lika tunna som pannkakor, i omgångar i smör och fläskfett i stekpannan, det går också bra att steka mindre raggmunkar i en plättlagg.
  6. Servera de nystekta raggmunkarna med det knaperstekta fläsket och rårörda lingon.
  7. Tips!
    Varmhåll fläsk och raggmunkar i ugnen på 125 grader under tiden allt blir klart. För variation är det gott att byta ut en del av potatisen mot finriven morot och/eller palsternacka.
TIPS!
läs mer
Colmans Potatis- och jordärtskocksgratäng med ädelost

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Colman’s hittar du här!

Läs mer