Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingonn
Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingonn
11 ingredienser
Klassiska raggmunkar serverade på traditionellt vis med stekt fläsk i tjocka skivor och rårörda lingon.
Ingredienser
- 400 g fast potatis
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl standardmjölk
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
- 100 g smör, till stekning
Till servering
- 600 g rimmat sidfläsk, skivat
Rårörda lingon
- 200 g frysta lingon
- 0,5 dl strösocker
- persilja
Gör så här
- Blanda lingon och socker, med fördel ett par dagar innan servering.
- Blanda ägg och vetemjöl till en tjock smet, vispa i mjölk, salt och socker.
- Skala och riv potatisen grovt. Låt den rinna av i durkslag, den behöver inte vridas ur, vänd ner potatisen i smeten.
- Värm en stekpanna till lite mer än medelvärme. Stek fläsket till önskad krispighet, lägg åt sidan, spar stekflottet.
- Värm på stekpannan till precis under maxvärme. Tillsätt smör och fläskfett. Häll ut smeten i den storlek du önskar, stek raggmunkarna gyllenbruna och frasiga i kanterna, vänd och stek klart på andra sidan.
Servering
- Lägg upp raggmunken på tallrik, lägg på önskat antal skivor stekt fläsk, en sked med lingon och toppa med persilja.