0,5 citron, finrivet skal och ev. pressad juice efter smak
1,5 dl rapsolja
salt
Servering
4 skivor rågbröd
4 äggulor
1 kruka rödbetsskott
0,5 kruka dill
Gör så här
Isterband
Gröp ur isterbanden, smula sönder innanmätet med handen och stek det krispigt i lite rapsolja vid servering.
Bakade rödbetor
Gnid in de små rödbetorna med olivolja och salt. Rosta dem i ugnen på 180 grader tills de är helt genommjuka och dela dem sedan.
Picklade senapsfrön
Koka upp vatten, vinäger och socker. Lägg i de gula senapsfröna och sjud på svag värme ca en timme. Låt kallna.
Senapsmajonnäs
Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och citronskal i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning.
Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
Servering
Lägg en hög med knaperstekt isterband på brödskivorna, toppa sedan med senapsmajonnäs, bakade rödbetor, picklade senapsfrön, äggula, rödbetsskott och dill.