Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Rådjursstek med rödvinsås
Foto: TV4
Rådjursstek med rödvinsås
70
Spara
Av:
Köket.se
10
ingredienser
En fin söndagmiddag, lägg på duken och tänd ljusen.
Fest
Såser och röror
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
8 - 10
ca 2 kg rådjursstek, benfri
salt
peppar
140 g bacon
6-8 enbär, krossade
Sås:
1 dl rött vin
2 dl vispgrädde
arrowrot
2 msk vinbärsgelé
Servera:
päronhalvor fyllda med gelé
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt och peppar och gnid in enbären. Lägg steken i ugnsform och täck med baconskivor. Sätt i termometer.
Stek mitt i ugnen till 70°– 75°. Ta upp köttet, vispa ur formen med vinet och sila ner i en såskastrull. Späd med grädden. Koka ca 20 min.
Red såsen med lite arrowrot utrört i vatten. Smaka av såsen med kryddor och gelé. Servera med tillbehören.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut